Tips & updates > Webdesign trends 2016

Webdesign trends 2016

In 2005 zette Silverfish voet aan land in Breda. Sindsdien heeft het Bredase internetbureau tal van projecten uit mogen voeren voor instellingen, het MKB en grootbedrijf uit Breda en omgeving. Inmiddels zijn we tien jaar verder en staan we over iets meer dan twee maanden al weer in 2016. Wat staat er ons te wachten? Welke trends op het gebied van webdesign gaan we zien? En waar moet uw website in 2016 zeker aan voldoen? Wij als vooruitstrevend internetbureau vertellen het u graag én nog belangrijker: wij leggen graag uit hoe Silverfish u met deze ontwikkelingen kan helpen.

Webdesign trends 2016

Een webdesign trend die in 2015 al te zien was, maar ook nog aan de orde is in 2016, zijn de spookknoppen. Dit zijn buttons die onopvallend opgenomen zijn in de tekst. Deze knoppen zijn vaak (deels) transparant en worden meestal in combinatie met grote achtergrondfoto’s of  -video’s en transparante lagen gebruikt. De laatst-genoemde is tevens een trends voor 2016. Transparante lagen op een website worden gebruikt om de tekst leesbaar te maken zonder dat de hele foto of video op de achtergrond verstoord wordt. Voorbeelden van websites die ontwikkeld zijn door Silverfish en zijn voorzien van spookknoppen zijn Kindercentrum Belle Fleur, HTO Groep en Kessels Advocaten.

Responsive website

In 2016 zien we ook twee zaken die eigenlijk al lang geen trend meer zijn, maar tegenwoordig een vereiste zijn voor een goede website. Eén daarvan is dat een website responsive moet zijn, wat betekent dat de website smartphone- en tabletvriendelijk moet zijn. Google hecht hier veel waarde aan, maar het is ook een vereiste om in te spelen op de doelgroep. Uit onderzoek van Stichting Kijkonderzoek blijkt dat Nederlanders in 2014 voor het eerst meer gebruik maakten van het internet via de smartphone of tablet dan via de computer of laptop. Bij Silverfish is het mogelijk om uw destijds bij ons afgenomen website alsnog te laten voorzien van een responsive design.

Flat design

Een andere vereiste webdesign trend voor 2016 is flat design. Bij flat design maken we gebruik van een strak design. Kort gezegd, een strakke site zonder al teveel grafische elementen. Het voordeel van flat design is dat de snelheid van uw website daarmee volledig is geoptimaliseerd. Dit kan door uw website te voorzien van code gegenereerde elementen en geoptimaliseerde foto’s in plaats van grafische beelden met een hoge resolutie. Dit is niet alleen voor Google belangrijk, maar ook voor de bezoeker, die eerder afhaakt als uw website traag reageert.

Contact webdesign trends 2016

Heeft uw website nog voor het nieuwe jaar een refresh nodig of wilt u de website optimaliseren met behulp van bovenstaande trends? Wij helpen u graag met een nieuw of verbeterd wegdesign! Neem vrijblijvend contact op via 076 – 514 5026 of stuur een e-mail naar info@silverfish.nl. Uw wensen in combinatie met onze ideeën zorgen voor verrassende resultaten!

<< Terug