Tips & updates > De laadsnelheid van websites

De laadsnelheid van websites

De laadsnelheid van websites krijgt dit jaar top prioriteit bij Google!

Als uw leverancier in de snelst veranderende markt; de internetbusiness, is het onze uitdaging constant op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen zodat we voor onze klanten websites kunnen ontwikkelen die optimaal presteren.

Binnenkort, naar verwachting juli dit jaar, komen onze vrienden van Google weer met een nieuw, belangrijk product. Wat dit voor uw website betekent leest u hier;

De laadsnelheid van websites krijgt dit jaar top prioriteit bij Google. Deze zomer wordt de zogenaamde ‘Google page speed update’ uitgerold. Dit houdt in dat de snelheid waarmee met name mobiele websites wordt geladen nu effect gaat hebben op de positie waar de website uitkomt in de zoekresultaten. Het wordt dus steeds belangrijker dat websites snel geladen worden, vooral op de smartphone.

Silverfish houdt bij het maken van websites dan ook rekening met de laadsnelheid. Daarnaast geven we in onze trainingen over het juiste gebruik van de website tips over hoe de website snel blijft. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat als een klant veel gebruik maakt van foto’s, deze foto’s goed geoptimaliseerd blijven voor gebruik op het web.

Natuurlijk komen er ook technische elementen bij kijken die de snelheid bevorderen, we noemen er hier een aantal:

  • Afbeeldingoptimalisatie
    Elke afbeelding die wordt geüpload op onze websites zal automatisch worden gecomprimeerd zodat de bestandsgrootte beperkt blijft.
  • Browser caching
    Met browser caching zorgen we ervoor dat de website bij een tweede bezoek sneller wordt geladen. De eerste keer dat een bezoeker op de website komt, worden er verschillende elementen lokaal opgeslagen. Bij een vervolg bezoek is het niet nodig deze informatie te downloaden, maar wordt dit vanuit de opslag ingeladen, in plaats van de webserver.
  • Combineren van CSS en Javascript bestanden
    Wij maken gebruik van een techniek die de CSS en Javascript bestanden combineert. Zo worden er minder HTTP requests gemaakt, en hoeven er maar één of twee bestanden geladen te worden, in plaats van meer. Minifying van CSS en Javascript bestanden Wij zorgen ervoor dat de CSS en Javascript bestanden worden ge-minified. Dit wil zeggen dat ze worden gecomprimeerd tot een compact bestand wat de laadtijd bevorderd.
  • Door samenwerking met specialisten kunnen wij u hoogwaardige kwaliteit hosting aanbieden die garant staat voor een snelle, veilige website.

Heeft u vragen over de snelheid van websites of wilt u persoonlijk advies? Twijfelt u of uw website wel snel genoeg is voor de plannen van Google deze zomer? Neem dan contact met ons op.

<< Terug