Tips & updates > Ons kado onder de kerstboom: de online trends voor 2021!

Ons kado onder de kerstboom: de online trends voor 2021!

Online design trends 2021

Ons vaste kadootje onder de Kerstboom voor jullie!
Ja natuurlijk, alles mag dan wel anders zijn dit jaar, maar dit blog gaan we jullie net als ieder jaar gewoon weer voorschotelen.
Wat zijn de voorspelde trend op online gebied voor 2021? Wij pikken de 5 opvallendste er uit:

1) Post-Corona iconen!
Je kan er niet omheen…bij ieder gebouw een sticker dat je een mondmasker moet dragen….bij veel posts op social media een afbeelding van Covid 19…nou, daar komt in 2021 verandering in. Iconen die een prullenbak afbeelden waarin je het mondmasker mag werpen, of een aanmoediging tot knuffelen? Volgens de trendwatchers gaan we het allemaal zien in 2021!

2) Niet weg-floepende uitklapmenu’s
Irritant waren ze toch? Zo’n dropdownmenu op een website? Je klikt een pagina aan in het menu van een website, er klapt een submenu uit, maar als je er dan 1 aan wilt klikken dan spring het menu weer weg…toch? Niet meer in 2021 als het aan de voorspellingen ligt! Een mooi overzichtelijk steady uitklapmenu op je website, vaak met een vleugje mintgroen of blauw…zooooo 2021!!

3) Retro
Wat willen we in 2021 niet meer terugzien??? Alles dat zal leiden naar het gevoel van 2020! Daarom gaan we weer veel “hang naar vroeger” zien. In 2020 was het lettertype Roboto het meest gebruikte lettertype, zakelijk en strak. Maar 2021 zal vooral de boeken in gaan met dikke lettertypes, organisch-botanische retro vormen voorzien van animaties….allemaal voor het gevoel toen geluk nog heel gewoon was.

4) Lekker pastel
Suikerzoet roze, vanille geel, mintgroen, pistache…..de voorspelde kleuren voor 2021 zijn zacht, pastel en zoet genoeg om zo je producten en diensten als warme broodjes over de toonbank te kunnen aanbieden!

5) Websites voor iedereen
2021 zal in het teken staan van websites die voor iedereen toegankelijk zijn. Dat varieert van het volledig digitoegankelijk maken van de website voor mensen met een beperking tot en met gebruik maken van getekende poppetjes in alle soorten en maten, voorzien van uitleganimaties die de inhoud duidelijk maken. Deze poppetjes zullen meer en meer in de plaats komen van de stockfoto’s die een diversiteit aan mensen tonen.

Wil je nog meer weten over de voorspelde trends? Of zin om jouw huisstijl of website helemaal 2021 te laten maken?
Wij zitten er klaar voor! Bel ons op 076-5145026 of mail naar info@silverfish.nl en we maken een afspraak.
Bovenal wensen we jullie allemaal fijne feestdagen en een ECHT goed 2021, dit keer nog een beetje meer dan andere jaren.
Team Silverfish

Onze bereikbaarheid tijdens de feestdagen:
Donderdag 24, vrijdag 25 december, donderdag 31 december 2020 en vrijdag 1 januari zijn wij enkel telefonisch en via mail bereikbaar.
Vanaf maandag 4 januari zijn wij weer volledig bereikbaar, maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 en vrijdagen van 09.00 tot 16.00 uur.

Bron design trends 2021: zoals ieder jaar weer met veel dank aan Désirée Battjes, Frankwatching
<< Terug