Tips & updates > Wat is een webapp?

Wat is een webapp?

Door het toenemende gebruik van mobiele telefoons is mobiele marketing sterk in opkomst.
De vraag naar goede apps stijgt daardoor. Welke app het meest geschikt is voor uw organisatie is afhankelijk van uw doelstellingen, de behoeften van uw doelgroep, de gewenste functies en uw budget. In dit blog vertellen wij u meer over de webapp.

Wat is een webapp?
Een webapp is een website geoptimaliseerd voor het gebruik op mobiele telefoons en tablets met de look & feel van een normale app. Een webapp is, mits de gebruiker over een internetverbinding beschikt, optimaal bereikbaar via een mobiele browser. Dit betekent dat u de app niet hoeft te downloaden in een App Store.

Voordelen webapps
Een webapp is geschikt voor elke tablet of mobiele telefoon. Daardoor bent u niet afhankelijk van de toelatingseisen van App Stores. Dat scheelt aanzienlijk in de ontwikkelings- en onderhoudskosten.
Met een webapp weet u zeker dat uw doelgroepen altijd beschikken over de laatste versie. Aanpassingen zijn namelijk direct zichtbaar. Dit bespaart tijd en de drempel om de app te gebruiken is daardoor lager. Een ander voordeel van een webapp is dat u deze kunt koppelen aan uw website waardoor uw merk of organisatie weer op een andere wijze onder de aandacht komt.

Nadelen webapps
Een nadeel van een webapp is dat u altijd een internetverbinding nodig heeft. Daarnaast ontbreekt het aan functionaliteiten zoals bijvoorbeeld een GPS, camera, het sturen van pushberichten, etc. die voor nog meer beleving kunnen zorgen.

Contact
Meer weten over webapps? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076-5145026. Mailen mag natuurlijk ook: info@silverfish.nl. U bent van harte welkom op ons gezellige kantoor in Breda om de vele mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken!

<< Terug